Početna / ВЕСТИ / Трећа Међународна конференција креативних индустрија „Creativ Summer Session“

Нови Сад, 05. Јул.– Трећа Међународна конференција креативних индустрија „Creativ Summer Session“ окупила је бројне стручњаке из области привреде, предузетништва и високог образовања, као и саме предузетнике и представнике домаћих и евопских институција, међу којима је и Гаранцијски фонд АП Војводине. Отварајући конференцију, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, између осталог је истакао да је креативна индустрија спона која уклања и премошћава баријере које су поставиле границе између ЕУ и наше земље, и додао:
- Поред индивидуалне креативности и подизања општег културног стандарда у друштву, овај вид индустрије ствара нову додатну вредност, подстиче извоз и запошљавање, који представљају три стуба приоритета нове Покрајинске владе, нагласио је Ђоковић.
Помоћница директора Гаранцијског фонда АП Војводине Маријана Максимовић, представила је присутнима активности Фонда, који од 2007. године подржава пројекте којима се подстиче женско предузетништво. Иначе, Гаранцијски фонд је, у оквиру Међународне конференције, доделио и награду за најбоље израђен бизнис план међу такмичаркама.