Početna / ВЕСТИ / Mogućnosti i načini saradnje pčelara sa pokrajinskim institucijama

04
феб
Mogućnosti i načini saradnje pčelara sa pokrajinskim institucijama
Mogućnosti i načini saradnje pčelara sa pokrajinskim institucijama
  • GarFond
  • 2 Views
  • 0 Comment
  • saopštenje . sednica .

Novi Sad, 2., Februar-Na Prirodno – matematičkom fakultetu u Novom Sadu, održana je tribina na temu „Mogućnosti i načini saradnje pčelara sa pokrajinskim institucijama“. Tom prilikom, zamenica direktora Garancijskog fonda AP Vojvodine Marijana Maksimović, predstavila je konkursne linije Fonda koje se odnose upravo na podsticanje razvoja poljoprivrede, a za koje mogu da konkurišu i pčelari. U pitanju je Konkurs za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme kojim je predviđena i kupovina opreme za pčelarstvo, objasnila je Marijana Maksimović.

20160202_182002
- Osnovni cilj izdavanja garancija Garancijskog fonda AP Vojvodine je stvaranje preduslova za lakši pristup kreditnim linijama banaka, po povoljnijim uslovima u odnosu na tržišne, a koje su namenjene za kreditiranje fizičkih lica, poljoprivrednika, nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije AP Vojvodine. Takođe, Garancijski fond APV u saradnji sa pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, obezbeđuje još povoljnije uslove za nabavku opreme i mehanizacije, jer pokrajinski sekretarijat subvencioniše do polovine ukupnog iznosa opreme koja je kupljena, naglasila je Marijana Maksimović, zamenica direktora Garancijskog fonda AP Vojvodine.
Pored Garancijskog fonda AP Vojvodine, na tribini su učestvovali i predstavnici pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Razvojnog fonda AP Vojvodine i Regionalne razvojne agencije Bačka. Organizatori tribine bilo je Društvo pčelara „Jovan Živanović“ iz Novog Sada.